Intrebari frecvente

DE CE VIVACY LEATHER?

Pentru ca toate produsele noastre sunt lucrate manual, cu piele auto originala folosita de producatorii importanti de automobile. Utilizam doar piele destinata exclusiv industriei auto. La noi filozofia este simpla iar misiunea noastra este clara. Echipa noastra specializata isi asuma responsabilitatea sa livreze servicii la cel mai inalt nivel tuturor clientilor

DE CE PIELE DESTINATA EXCLUSIV INDUSTRIEI AUTO SI NU PIELE DESTINATA INDUSTRIEI DE MOBILA, INCALTAMINTE, MAROCHINARIE, ETC?

Pentru ca piele naturala utilizata exclusiv in industria auto este supusa unor procedee speciale de obtinere si tratare. Aceste procedee o fac sa fie mult mai durabila. O fac mai rezistenta la zgarieturi, rezistenta la temperaturi inalte/joase in comparatie cu pielea naturala destinata altor domenii.

DE CE PIELE?

Proprietatile ei fizice fac din piele un material unic si valoros cu o rezistenta ridicata si o buna izolatie termica. Un factor important in confort il reprezinta faptul ca fibrele din piele pot retine cantitati mari de vapori de apa. Aceasta proprietate permintandu-i sa absoarba umezeala, care ulterior este disipata.

TAPITERIE PIELE SAU TAPISERIE PIELE?

Ambele forme sunt acceptate de catre DEX – Dictionarul explicativ al limbii romane.

CE ESTE ALCANTARA?

Dupa cum stiti, probabil cea mai comuna abordare a acestui termen este acela de “piele alcantara” sau “piele intoarsa”. Este fina, moale, placuta la atingere, aspectuoasa, are aspect de piele intoarsa, dar totusi nu este piele. Faptul ca este produsa din pielea vreunui animal, este un mit.

Alcantara este un material textil compus din 65-80% poliester (100% microfibre) si 20-35% poliuretan in functie de domeniul de aplicabilitate. Alcantara destinata industriei auto este un material premium, rezistent, nu se decoloreaza. Indeplineste specificatiile OEM precum si cerintele de inflamabilitate pentru uzul in autoturisme. Mai multe detalii gasiti pe site-ul producatorului www.alcantara.com

CUM PUTEM COMPARA CALITATEA TAPITERIEI VIVACY LEATHER CU CEA OFERITA DE FABRICA?

Interioarele din piele Vivacy Leather sunt realizate din cea mai buna piele pentru automobile, cea originala. Respectam specificatiile tehnice si de performanta impuse de catre fabrica. Calitatea si maiestria noastra au fost testate si acceptate de-a lungul timpului de colaboratori precum: Tiriac Auto, Automobile Bavaria, Porsche Romania, etc.

CE INSEAMNA OPERATIUNEA DE RETAPITARE CU PIELE?

Aceasta operatiune presupune inlocuirea tapiteriei – din material textil sau piele – existente in autoturismul dvs. cu o tapiterie noua din piele destinata exclusiv industriei auto.

SE CONFECTIONEAZA SI HUSE AUTO?

Husa prin definitie rerezinta o invelitoare din stofa, panza, piele sau orice alt material similar care acopera un scaun. Vivacy Leather nu realizeaza huse auto respectiv huse din piele.  Va oferim servicii de retapitare  (inlocuirea tapiteriei existente) a scaunelor din autoturismul dumneavoastra.

POT SCHIMBA/INLOCUI DOAR O PARTE DIN TAPITERIA MASINII MELE?

Deoarece folosim materialele originale cu toata gama de culori oferita din fabrica, in general se poate schimba/inlocui doar o singura parte din scaunul respectiv bancheta autoturismului dvs.

Trebuie remarcat insa faptul ca, in timp culorile tind sa se estompeze si textura se schimba. De asemenea datorita uzurii, lipsei de curatare si tratament, o potrivire perfecta nu se poate realiza intotdeauna. Va rugam sa accesati rubrica Reparatie tapiterie unde veti gasi mai multe exemple cu grad de uzura diferit.

CAT DUREAZA SI CE GARANTIE SE OFERA?

In cele mai multe cazuri, termenul de executie pentru o tapiterie standard (scaune fata/bancheta/panouri usi) este de 48 ore sau mai putin. Vivacy Leather acorda o garantie de 2 ani indiferent de numarul de kilometri parcursi.

ESTE NECESAR SA SE IMOBILIZEZE AUTOTURISMUL?

Avand in vedere termenul scurt de executie, este de preferat ca autoturismul sa ramana la sediul nostru. La predare se intocmeste un proces verbal de receptie, unde este specificata starea autoturismului, numarul de kilometri. *In situatii speciale sau a unor lucrari cu durata mai mare de executie, veti beneficia de autoturism la schimb pe toata perioada lucrarii.

CE SE INTAMPLA CU SISTEMELE AIRBAG SAU ELECTRICE ALE AUTOTURISMULUI, SUNT AFECTATE IN VREUN FEL?

Toate interioarele noastre sunt concepute pentru a mentine integritatea sistemelor airbag sau electrice originale ale masinii. Folosind specificatiile si cerintele de fabrica, functionalitatea lor nu va fi afectata.

DACA MODELUL MASINII MELE NU SE REGASESTE IN PORTOFOLIUL DVS, POATE BENEFICIA DE O SCHIMBARE?

In general poate beneficia de o noua tapiterie de piele orice marca si model de autoturism cu tapiterie detasabila (majoritatea). Exceptie fac cateva modele ale marcilor Peugeot si Citroen.

CUM SE INTRETINE O TAPITERIE DIN PIELE?

Doriti ca interiorul de piele sa-si pastreze aspectul cat mai mult timp? Atunci este necesar a se aplica periodic un tratament corespunzator de curatare si intretinere. NU utilizati detergenti, uleiuri, materiale abrazive, produse de curatat pe baza de solventi sau produse pe baza de silicon. Mai multe detalii click aici